top of page

Kaş Kaldırma

Güzelliği Yeniden Tanımlamak

Kaş kaldırma, işlemi yaptıran hastayı oldukça memnun edebilecek bir uygulamadır. Doç. Dr. Hasan Mete AKSOY olarak birinci hedefimiz, güvenli işlemler yapmak. Her hastanın iyileşme sürecini güvenle geçirebilmesi ve ameliyat sonrasında da elde edilen sonuçların devam ettirilmesi için bütün ameliyat öncesi ve sonrası işlemlerle yakından ilgileniyoruz.

Kaşlar, insanın bakışlarının ifadesini etkileyen önemli yapılardır. Kaşlar yerçekimi etkisiyle ya da yaşın ilerlemesiyle dokularda oluşan gevşeme ile birlikte normal pozisyonundan daha aşağı doğru sarkabilir. Bu sarkma objektif olabilir veya göz kapağı sarkmasını daha da arttırabilir ve alındaki genel sarkma ile birlikte olabilir. Bunlar dışında bazı hastalıklara bağlı olarak da kaşlarda sarkma görülebilir. Bunlar arasında, yüz felci ve tümörler sayılabilir. Bazı ileri durumlarda hastanın görüşünü engelleyecek derecede sarkma olabilir. Kaşların şeklindeki farklılıklar, kızgın, sert, yorgun, üzgün, yaşlı, öz güvenini yitirmiş bir kişi ifadesi kazandırabilir. Kaş kaldırma ameliyatları ile kaşların pozisyonundan kaynaklanan olumsuz yüz ifadesi giderilerek daha  genç, daha canlı, daha kendinden emin görünüm kazandırmak mümkündür.

Kaş kaldırma ameliyatları, üst yüz ya da alın germe ameliyatı ile birlikte, blefaroplasti (göz kapağı torbalarının alınması) ameliyatı ile birlikte ya da tek başına uygulanabilir. Kaşlarda sarkma veya düşüklük söz konusu olan durumlarda alın germe ameliyatı daha uygun bir seçenektir. Kaşlarda herhangi bir sarkma söz konusu olmayıp sadece dış kenarlarının kalkması arzu edildiğinde alın germe işlemine gerek yoktur. Alın germe yöntemlerine nazaran daha basit yollar ile kaş kaldırmak mümkündür ancak bu yöntemlerde istisnalar dışında sonuç kalıcı olmaz. Yıllar içinde kaşlar eski pozisyonlarını alırlar. Askı dikişleri ya da mesh yamalar kullanılarak uygulanan kaş kaldırma prosedürleri oldukça kolay ancak uzun soluklu yöntemler değildir. Alın germe ile beraber yapılan kaş kaldırma işleminde sonuç oldukça kalıcıdır.

Tek başına kaş kaldırma girişimi hastanede yatış olmadan, lokal anestezi veya sedasyonlu lokal anestezi altında yapılabilir. Ameliyat, saçların arasından yapılan birkaç santimlik kesi içinden girilerek kaşların altındaki dokuların yukarıya doğru asılması şeklinde yapılır. Diğer bir yöntemde ise kaşın kaldırılması istenen noktadan 1-1,5 cm’lik bir kesi yapılarak kaşın yukarıya asılması yapılabilir. Bu yöntemle yapılan kaş kaldırmada kaş düşmesinde tekrarlama yoktur. Ameliyattan sonra rahatsızlık verecek derecede ağrı oluşmaz, kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Ameliyatı takiben 2 gün sonra banyo yapılabilir. Ameliyat, saçlı deri veya kaş içinden girilerek yapıldığı için izler dışarıdan bakıldığında gizli kalır ve görünmez.

Kaş kaldırma ve alın germe ameliyatı sonrası saçlı deride nadiren kalıcı olan uyuşukluk karıncalanma hissi olabilir. Bu bölgelerin kanlanması ve iyileşme potansiyelindeki yükseklik nedeniyle lokal yara problemleri çok nadirdir. Yine nadir olarak teknik sorunlara bağlı geçici ya da kalıcı asimetri olabilir. Bu durum ikincil müdahaleyi gerektirebilir. Saçlı deri içinde kesi yapılan yerlerde saç eksikliği oluşması da nadir görülen bir sorundur ve saçların içinde yapılmış bir müdahalenin kamuflajı da kolaydır.

Kaş Kaldırma: Service
bottom of page